Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekanka gyros z ryżem
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 217
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 762
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1805
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 234
Polecam.
Odsłon: 281
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 217
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 762
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1805
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 234
Polecam.
Odsłon: 281
Składniki
- Ryż gotujemy wg przepisy na opakowaniu. - Filet z kurczaka myjemy i kroimy w większą kostkę, posypujemy przyprawą gyros i zostawiamy w lodówki na pół godziny. - Na patelni podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę a następnie dodajemy pokrojonego kurczaka. Smażymy kilka minut. - W miseczce wymieszać keczup z majonezem. - Na blaszkę wsypujemy ryż oraz podsmażonego kurczaka. Mieszamy i zalewamy połową przygotowanego sosu. - Rozsmarowujemy i posypujemy 100 g sera. Następnie dodajemy wymieszaną kukurydzę wraz z pokrojony w kostkę ogórkami oraz papryką. - Zalewamy pozostało częścią sosu, rozsmarowujemy. Na koniec posypujemy pozostałym serem. Pieczemy 20-25 w piekarniku do 170 stopni.