Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak pysznej zapiekanki jeszcze nie jedliście. Zapiekanka jest godna polecenia wszystkim ceniącym swój czas i miłośnikom zapiekanek. Genialne połączenie smaków z aromatycznymi dodatkami i pełnymi smaków warzywami, nikogo nie zostawi obojętnym wobec siebie. Łatwe dostępne składniki i szybkość wykonania sycącego dania na każdą okazje, zawsze warto mieć w pamięci.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1936
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3890
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3711
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 487
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1936
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3890
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3711
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 487
Składniki
1. Mięso myję, osuszam, usuwam błonki i kroję w kostkę. Smażę na rozgrzanym oleju i doprawiamy przyprawą Gyros oraz solą. Po usmażeniu układam na dnie naczynia żaroodpornego.
2. Cebulę obieram, drobno kroję i smażę na rozgrzanym oleju, dodaję pokrojone w plasterki pieczarki. Doprawiam pieprzem oraz solą. 3. Następnie do grzybów dodaję umyte, obrane z nasion i pokrojone w drobne paseczki papryki oraz pokrojone w pół plasterki ogórki.
4. Majonez mieszam z ketchupem i połową smaruję mięso.
5. Na sos wykładam warzywa z grzybami i ponownie smaruję pozostałym sosem. 6. Ser ścieram na tarce o dużych oczkach, posypuję wierzch zapiekanki.
7. Układam bułki pokrojone w cząstki i zapiekam 20 minut w 180°C.
8. Gotowe. 9. Smacznego.