Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka zapiekanka z warzywami z sosem z czerwonych warzyw.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5630
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1109
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12220
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5165
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1536
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5630
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1109
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12220
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5165
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1536
Składniki
1. Mięso kroimy w kostkę, prużymy na rozgrzanym oleju. 2. Doprawiamy przyprawą oraz solą. 3. Ryż gotujemy w osolonej wodzie.
4. Warzywa również gotujemy w osolonej wodzie.
5. Na dnie naczynia żaroodpornego układamy ryż.
6. Sos rozrabiamy w 1 szk. wody, gotujemy. 7. Sosem polewamy ryż.
8. Cebulę obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju.
9. Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki.
10. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
11. Pieczarki wykładamy na ryż.
12. Grzyby przykrywamy mięsem.
13. Na Mięso warzywa.
14. Ser ścieramy na tarce o dużych oczach i posypujemy wierzch zapiekanki, dwie minutki zapiekamy do chwili rozpuszczenia.
15. Danie gotowe. 16. Smacznego.