Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna I aromatyczna zapiekanka o wielu barwach smakowych która choć prosta zasmakuje każdemu.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11211
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4928
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1102
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9741
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1448
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11211
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4928
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1102
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9741
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1448
Składniki
Ziemniaki obrać, opłukać,ugotować, odcedzić dodać mleko I kawałek masła ubić puree. Kapustę zagotować w niewielkiej ilości wody z dodatkiem ziela angielskiego I liścia laurówego. W rondelku stopić wędzona słoninę pokrojoną w kostkę. Usmażyć na tłuszczu cebulę pokrojoną w piórka, zmieszać z kapustą. Garnek lub formę wysmarować tłuszczem dać na dno warstwę ziemniaków potem warstwę wędzonego halibuta, warstwę kiszonej kapusty i warstwę ziemniaków. Na górę położyć kawałki masła I całość posypać parmezanem , jeśli ktoś chce mieć bardziej chrupiaca skórkę z wierzchu polać rozmąconym z odrobiną mleka jajkiem. Wstawić na 40 min do piekarnika rozgrzanego do 180°C. Zamiast halibuta można zastosować pokrajana w plastry kaszankę. SMACZNEGO!!!