Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna I aromatyczna zapiekanka o wielu barwach smakowych która choć prosta zasmakuje każdemu.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14049
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1618
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15938
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6427
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14049
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1618
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15938
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6427
Składniki
Ziemniaki obrać, opłukać,ugotować, odcedzić dodać mleko I kawałek masła ubić puree. Kapustę zagotować w niewielkiej ilości wody z dodatkiem ziela angielskiego I liścia laurówego. W rondelku stopić wędzona słoninę pokrojoną w kostkę. Usmażyć na tłuszczu cebulę pokrojoną w piórka, zmieszać z kapustą. Garnek lub formę wysmarować tłuszczem dać na dno warstwę ziemniaków potem warstwę wędzonego halibuta, warstwę kiszonej kapusty i warstwę ziemniaków. Na górę położyć kawałki masła I całość posypać parmezanem , jeśli ktoś chce mieć bardziej chrupiaca skórkę z wierzchu polać rozmąconym z odrobiną mleka jajkiem. Wstawić na 40 min do piekarnika rozgrzanego do 180°C. Zamiast halibuta można zastosować pokrajana w plastry kaszankę. SMACZNEGO!!!