Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna I aromatyczna zapiekanka o wielu barwach smakowych która choć prosta zasmakuje każdemu.
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1029
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4432
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 456
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2894
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38754
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1029
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4432
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 456
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2894
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38754
Składniki
Ziemniaki obrać, opłukać,ugotować, odcedzić dodać mleko I kawałek masła ubić puree. Kapustę zagotować w niewielkiej ilości wody z dodatkiem ziela angielskiego I liścia laurówego. W rondelku stopić wędzona słoninę pokrojoną w kostkę. Usmażyć na tłuszczu cebulę pokrojoną w piórka, zmieszać z kapustą. Garnek lub formę wysmarować tłuszczem dać na dno warstwę ziemniaków potem warstwę wędzonego halibuta, warstwę kiszonej kapusty i warstwę ziemniaków. Na górę położyć kawałki masła I całość posypać parmezanem , jeśli ktoś chce mieć bardziej chrupiaca skórkę z wierzchu polać rozmąconym z odrobiną mleka jajkiem. Wstawić na 40 min do piekarnika rozgrzanego do 180°C. Zamiast halibuta można zastosować pokrajana w plastry kaszankę. SMACZNEGO!!!