Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super przepis na smaczną zapiekankę.
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 13695
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 2887
Puree z kalafiora to pyszna alternatywa dla klasycznego, ziemniaczanego. Cech...
Odsłon: 1200
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 13695
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 2887
Puree z kalafiora to pyszna alternatywa dla klasycznego, ziemniaczanego. Cech...
Odsłon: 1200
Składniki
Wykonanie: Kaszę ugotować według opisu na opakowaniu. Cebulę, jabłko posiekać i przysmażyć na odrobinie tłuszczu razem z kaszanką i przyprawić do smaku. Naczynie żaroodporne posmarować tłuszczem, wyłożyć połowę ugotowanej kaszy, na niej przygotowaną kaszankę. Dwa jajka roztrzepać z odrobiną mleka i gałką muszkatołową do smaku, następnie zalać kaszankę i przykryć resztą kaszy, po czym polać beszamelem przygotowanym z 2 jajek, mąki i gałki muszkatołowej do smaku. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni i piec około 50 minut.