Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super przepis na smaczną zapiekankę.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4466
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 5929
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2989
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 506
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4466
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 5929
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2989
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 506
Składniki
Wykonanie: Kaszę ugotować według opisu na opakowaniu. Cebulę, jabłko posiekać i przysmażyć na odrobinie tłuszczu razem z kaszanką i przyprawić do smaku. Naczynie żaroodporne posmarować tłuszczem, wyłożyć połowę ugotowanej kaszy, na niej przygotowaną kaszankę. Dwa jajka roztrzepać z odrobiną mleka i gałką muszkatołową do smaku, następnie zalać kaszankę i przykryć resztą kaszy, po czym polać beszamelem przygotowanym z 2 jajek, mąki i gałki muszkatołowej do smaku. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni i piec około 50 minut.