Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super przepis na smaczną zapiekankę.
To proste i szybkie danie w sam raz na obiad dla osób lubiących delikatne mię...
Odsłon: 3139
To proste i szybkie danie w sam raz na obiad dla osób lubiących delikatne mię...
Odsłon: 3139
Składniki
Wykonanie: Kaszę ugotować według opisu na opakowaniu. Cebulę, jabłko posiekać i przysmażyć na odrobinie tłuszczu razem z kaszanką i przyprawić do smaku. Naczynie żaroodporne posmarować tłuszczem, wyłożyć połowę ugotowanej kaszy, na niej przygotowaną kaszankę. Dwa jajka roztrzepać z odrobiną mleka i gałką muszkatołową do smaku, następnie zalać kaszankę i przykryć resztą kaszy, po czym polać beszamelem przygotowanym z 2 jajek, mąki i gałki muszkatołowej do smaku. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni i piec około 50 minut.