Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kalafior zapiekany z ryżem i papryką.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 59
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 188
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2835
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4209
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 59
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 188
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2835
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4209
Składniki
Kalafiora gotujemy na półmiękko w osolonej wodzie i odkładamy na durszlaku, żeby odciekł i nieco ostygł.
Ryż gotujemy według przepisu i przekładamy na sitko, żeby odciekł i przestygł.
Cebulę kroimy w kostkę i smażymy na oleju, aż się zezłoci.
Paprykę kroimy w kostkę, a koperek drobno siekamy
W misce dzielimy kalafiora na mniejsze kawałki, dodajemy ryż, paprykę, koperek i tartą bułkę. Wbijamy jajka, solimy, pieprzymy i wszystko dokładnie mieszamy.
Gotową masę przekładamy do formy (użyłem siliconowej), wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 st. C i pieczemy przez 45 minut. No i gotowe. Smacznego !!! ;-)