Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kalafior zapiekany z ryżem i papryką.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11855
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16071
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5093
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11855
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16071
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5093
Składniki
Kalafiora gotujemy na półmiękko w osolonej wodzie i odkładamy na durszlaku, żeby odciekł i nieco ostygł.
Ryż gotujemy według przepisu i przekładamy na sitko, żeby odciekł i przestygł.
Cebulę kroimy w kostkę i smażymy na oleju, aż się zezłoci.
Paprykę kroimy w kostkę, a koperek drobno siekamy
W misce dzielimy kalafiora na mniejsze kawałki, dodajemy ryż, paprykę, koperek i tartą bułkę. Wbijamy jajka, solimy, pieprzymy i wszystko dokładnie mieszamy.
Gotową masę przekładamy do formy (użyłem siliconowej), wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 st. C i pieczemy przez 45 minut. No i gotowe. Smacznego !!! ;-)