Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekanka kalafiorowa z serem jest pyszna, niekłopotliwa i zaspokoi apetyt każdego, a przy okazji dostarczy organizmowi trochę niezbędnych witamin.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10367
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5968
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5308
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12806
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4561
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10367
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5968
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5308
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12806
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4561
Składniki
1. Umyć kalafiora i podzielić na różyczki. Ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić. 2. W tym czasie pokroić cebulę i czosnek oraz zeszklić na oliwie na patelni, dodać pomidory z puszki i przyprawić. 3. Naczynie wysmarować masłem i ułożyć w nim plasterki sera żółtego. Część sera zetrzeć na tarce lub pokroić w kostkę do posypania. 4. Do naczynia włożyć ugotowanego kalafiora, zalać go sosem i posypać startym serem. 5. Sparzyć pomidora, obrać go ze skórki, pokroić w plastry i położyć na wierzch zapiekanki. 6. Piec w 180°C na góra-dół przez 25 minut.
Smacznego! :)