Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekanka kalafiorowa z serem jest pyszna, niekłopotliwa i zaspokoi apetyt każdego, a przy okazji dostarczy organizmowi trochę niezbędnych witamin.
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44660
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182100
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 251
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44660
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182100
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 251
Składniki
1. Umyć kalafiora i podzielić na różyczki. Ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić. 2. W tym czasie pokroić cebulę i czosnek oraz zeszklić na oliwie na patelni, dodać pomidory z puszki i przyprawić. 3. Naczynie wysmarować masłem i ułożyć w nim plasterki sera żółtego. Część sera zetrzeć na tarce lub pokroić w kostkę do posypania. 4. Do naczynia włożyć ugotowanego kalafiora, zalać go sosem i posypać startym serem. 5. Sparzyć pomidora, obrać go ze skórki, pokroić w plastry i położyć na wierzch zapiekanki. 6. Piec w 180°C na góra-dół przez 25 minut.
Smacznego! :)