Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekanka na inny sposób.
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 324
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 736
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 749
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 38
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 324
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 736
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 749
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 38
Składniki
Wykonanie: Ugotowane ziemniaki dusimy, dodajemy mąkę zwykłą i ziemniaczaną, 2 jaja i przyprawiamy solą, pieprzem i majerankiem. Gotową masę dzielimy na dwie części. Kapustę drobno kroimy i gotujemy przez około 30 minut. Odcedzamy i smażymy z pokrojoną cebulą i kiełbasą. Przyprawiamy solą i pieprzem. Brytfankę smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą. Nakładamy połowę masy ziemniaczanej, a następnie farsz kapuściany. Nakładamy drugą część masy ziemniaczanej. Po wierzchu smarujemy rozmąconym jajkiem. Pieczemy 40 minut w temperaturze 180 stopni.