Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i sycące danie na obiad.
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 146
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 73
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 754
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 369
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 146
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 73
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 754
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 369
Składniki
Wykonanie: Ugotować kapustę, następnie zaprawić zasmażką, sporządzoną z mąki i tłuszczu. Ziemniaki ugotować lub upiec i pokroić w plastry.
Cebulę drobno posiekać i przysmażyć z pokrojoną kiełbasą. W żaroodpornych miseczkach układać warstwami ziemniaki z przyprawami-cebulę z kiełbasą.
A kapustę na wierzch.
Na samą górę wbić po jednym jajku, posolić i posypać pieprzem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i zapiec przez około 15 minut aż jajka dobrze się zetną. Podawać w tych samych naczyniach posypane zieleniną.