Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i sycące danie na obiad.
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 552
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 1155
Mój najnowszy eksperyment z łososiem, którego staram się tak zawsze doprawić,...
Odsłon: 117
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 552
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 1155
Mój najnowszy eksperyment z łososiem, którego staram się tak zawsze doprawić,...
Odsłon: 117
Składniki
Wykonanie: Ugotować kapustę, następnie zaprawić zasmażką, sporządzoną z mąki i tłuszczu. Ziemniaki ugotować lub upiec i pokroić w plastry.
Cebulę drobno posiekać i przysmażyć z pokrojoną kiełbasą. W żaroodpornych miseczkach układać warstwami ziemniaki z przyprawami-cebulę z kiełbasą.
A kapustę na wierzch.
Na samą górę wbić po jednym jajku, posolić i posypać pieprzem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i zapiec przez około 15 minut aż jajka dobrze się zetną. Podawać w tych samych naczyniach posypane zieleniną.