Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 15 Ocena: 417
Dodano: 10.08.2011
Odsłon: 16664
5-6 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Makaron ugotować w osolonej wodzie.Odcedzić i przelać zimną wodą,aby się nie skleił.
Cebule obrać i drobno pokroić.Podsmażyć na smalcu.Następnie dodąć przyprawione mięsko i dalej smażyć.Gdy mięso będzie troszkę przyrumienione dodać pokrojone pieczarki , suszone grzyby(nie trzeba ich moczyć),czosnek przeciśniety przez praskę oraz ziele i liść laurowy.Smażyć do momentu, aż z pieczarek odparuje woda.
W międzyczasie jak farsz się smaży,ugotować do miękkości kapustę kiszoną.Odciśniętą i pokrojoną dodać do farszu.
Wszystkie składniki połączyć z makaronem i jeszcze raz doprawić do smaku.Nie żałować maggi.
Tak przygotowane danie można odgrzać w piekarniku w naczyniu żaroodpornym,bądź jak kto woli można odsmażyć na patelni.Jak ktoś lubi można również dodać potarkowany żółty ser.
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

Konto usunięte 16 października 2013Zgłoś do usunięcia
smaczna zapiekanka18 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 11 marca 2012Zgłoś do usunięcia
Proste ,ale jakże pyszne danie19 Kto głosował? | Odpowiedz

tolerancja 10 sierpnia 2011Zgłoś do usunięcia
Lubie połaczenie miesa mielonego i makaronu , skorzystam z twojego przepisu - do ulubionych19 Kto głosował? | Odpowiedz