Do góry

Dania główne Przepis na:

Zapiekanka Łazanka

Zapiekanka Łazanka

Autor:

Przepisów i artykułów: 15 Ocena: 432

Dodano:

Odsłon: 16970

Nieskomplikowane,smaczne danie.

Składniki

  • makaron, 0,5 kg
  • mięso mielone, 0,5 kg
  • cebula, 2 duże
  • pieczarki, 30-40 dkg
  • kapusta kiszona, 0,5 kg
  • smalec
  • sól,pieprz,papryka słodka,maggi,sos sojowy,ziele ang.,liść laurowy, do smaku
  • suszone grzyby, mała garść
  • czosnek, 2 duże ząbki
5-6 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Zapiekanka Łazanka

Przygotowanie

  1. Makaron ugotować w osolonej wodzie.Odcedzić i przelać zimną wodą,aby się nie skleił.

  2. Cebule obrać i drobno pokroić.Podsmażyć na smalcu.Następnie dodąć przyprawione mięsko i dalej smażyć.Gdy mięso będzie troszkę przyrumienione dodać pokrojone pieczarki , suszone grzyby(nie trzeba ich moczyć),czosnek przeciśniety przez praskę oraz ziele i liść laurowy.Smażyć do momentu, aż z pieczarek odparuje woda.

  3. W międzyczasie jak farsz się smaży,ugotować do miękkości kapustę kiszoną.Odciśniętą i pokrojoną dodać do farszu.

  4. Wszystkie składniki połączyć z makaronem i jeszcze raz doprawić do smaku.Nie żałować maggi.

  5. Tak przygotowane danie można odgrzać w piekarniku w naczyniu żaroodpornym,bądź jak kto woli można odsmażyć na patelni.Jak ktoś lubi można również dodać potarkowany żółty ser.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

tolerancja 10 sierpnia 2011 Lubie połaczenie miesa mielonego i makaronu , skorzystam z twojego przepisu - do ulubionych

19 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń