Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nieskomplikowane,smaczne danie.
Pyszne i bardzo proste do zrobienia, polecam.
Odsłon: 55
Pyszne i bardzo proste do zrobienia, polecam.
Odsłon: 55
Składniki
Makaron ugotować w osolonej wodzie.Odcedzić i przelać zimną wodą,aby się nie skleił.
Cebule obrać i drobno pokroić.Podsmażyć na smalcu.Następnie dodąć przyprawione mięsko i dalej smażyć.Gdy mięso będzie troszkę przyrumienione dodać pokrojone pieczarki , suszone grzyby(nie trzeba ich moczyć),czosnek przeciśniety przez praskę oraz ziele i liść laurowy.Smażyć do momentu, aż z pieczarek odparuje woda.
W międzyczasie jak farsz się smaży,ugotować do miękkości kapustę kiszoną.Odciśniętą i pokrojoną dodać do farszu.
Wszystkie składniki połączyć z makaronem i jeszcze raz doprawić do smaku.Nie żałować maggi.
Tak przygotowane danie można odgrzać w piekarniku w naczyniu żaroodpornym,bądź jak kto woli można odsmażyć na patelni.Jak ktoś lubi można również dodać potarkowany żółty ser.