Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna zapiekanka dla koneserów papryki.
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 177
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 116
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2643
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 107641
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 177
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 116
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2643
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 107641
Składniki
Pomidory sparzyć wrzątkiem i obrać ze skórki, pokroić w drobną kostkę, pozbyć się pestek. Cebulę pokroić w kosteczkę. Mięso wymieszać z ryżem, pomidorami, cebulą, pietruszką, bulionem, solą, pieprzem, dokładnie wymieszać. Pozbawione gniazd nasiennych papryki, umyć, osuszyć, pokroić wzdłuż na ćwiartki.
Piekarnik nagrzać do 200-220 C. Żaroodporne naczynie wysmarować masłem, wyłożyć połową papryk, na nich ułożyć przygotowaną wcześniej masę, przykryć pozostałymi paprykami, polać stopionym masłem, wstawić do piekarnika i piec około 35 minut.
Śmietanę dokładnie wymieszać z przecierem pomidorowym, szczyptą cukru, polać zapiekankę i zapiekać jeszcze około 30 minut. Smacznego.