Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś kolejna propozycją zapiekanki. Słoneczną link i delikatną link wersję już znacie, a dzisiaj zaprezentuję Wam wersję na ostrrro
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11962
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16487
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5302
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11962
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16487
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5302
Składniki
Makaron gotujemy.
Mięso kroimy w kostkę, przyprawiamy wedle uznania oraz ostrą papryką lub pieprzem cayenne, podsmażamy.
Paprykę i pieczarki kroimy drobno w kostkę. Pieczarki możemy delikatnie poddusić, lecz nie jest to konieczne.
Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem i nakładamy makaron. Na to kurczak, paprykę, pieczarki i posypujemy nasionami słonecznika oraz serem. Zapiekamy 20 min 180 stopni.