Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna makaronowa zapiekanka z dodatkiem podsmażonej kiełbasy oraz warzyw. Smacznie i treściwie.
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19304
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13065
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1710
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232168
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19304
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13065
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1710
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232168
Składniki
Cebulę kroimy w drobną kostkę. Papryki pozbawione gniazd nasiennych, cukinie oraz kiełbasę kroimy na cienkie paseczki.
Na średnio rozgrzaną, suchą patelnię wrzucamy kiełbasę. Podsmażamy do lekkiego zarumienienia. Następnie przekładamy do miski.
Na tą samą patelnię wlewamy odrobinę oleju, wrzucamy paprykę i często mieszając smażymy ją przez około 5 minut. Paprykę zgarniamy na bok patelni, a na środek wrzucamy cebulę, smażymy dalej. Gdy cebula się zeszkli dodajemy cukinię i smazymy jeszcze chwilę. Doprawiamy solą, pieprzem i granulowanym czosnkiem.
Makaron gotujemy wg instrukcji zamieszczonych na opakowaniu (na al dente). Odcedzamy.
Warzywa, kiełbasę i makaron mieszamy ze sobą. Przekładamy do naczynia żaroodpornego.
Śmietanę doprawiamy ziołami prowansalskimi i lekko podgrzewamy. Zdejmujemy z palnika. Łączymy z żółtkami. Doprawiamy solą oraz pieprzem. Polewamy zapiekankę.
Wierzch zapiekanki posypujemy startym serem.
Zapiekamy około 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.