Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybko i smacznie
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10671
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4794
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9100
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1346
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10671
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4794
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9100
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1346
Składniki
Makaron ugotować ,boczek pokroić w kostkę i usmażyć na chrupko,następnie dodać pokrojoną cebulę i zeszklić ją razem z boczkiem na końcu dodać pokrojoną kapustę,pół łyżeczki kminku,pieprz i zalać to wszystko szklanką gorącej wody z dodatkiem kostki rosołowej,dusić pod przykryciem na małym ogniu aż kapusta zmięknie(ok. 15 minut) Następnie wszystko wsypać do ugotowanego i odcedzonego makaronu,dobrze wymieszać i wyłożyć do żaroodpornego naczynia wysmarowanego masłem ,górę posypać startym żółtym serem,zapiekać pod przykryciem ok 30 minut.Życzę smacznego.