Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybko i smacznie
Smaczne kotlety z kalafiora z dodatkiem ugotowanych warzyw. Często przygotowu...
Odsłon: 29
Smaczna, słodka przekąska, która z pewnością urozmaici i rozweseli nieco wiel...
Odsłon: 114
Idealny dodatek to chrupiącego, świeżego pieczywa składający się z białego se...
Odsłon: 451
Wielkanocne specjały.
Odsłon: 42
Dania z podrobów niezwykłe rzadko się przygotowuje, tak, że powoli stają się...
Odsłon: 34
Smaczne kotlety z kalafiora z dodatkiem ugotowanych warzyw. Często przygotowu...
Odsłon: 29
Smaczna, słodka przekąska, która z pewnością urozmaici i rozweseli nieco wiel...
Odsłon: 114
Idealny dodatek to chrupiącego, świeżego pieczywa składający się z białego se...
Odsłon: 451
Wielkanocne specjały.
Odsłon: 42
Dania z podrobów niezwykłe rzadko się przygotowuje, tak, że powoli stają się...
Odsłon: 34
Składniki
Makaron ugotować ,boczek pokroić w kostkę i usmażyć na chrupko,następnie dodać pokrojoną cebulę i zeszklić ją razem z boczkiem na końcu dodać pokrojoną kapustę,pół łyżeczki kminku,pieprz i zalać to wszystko szklanką gorącej wody z dodatkiem kostki rosołowej,dusić pod przykryciem na małym ogniu aż kapusta zmięknie(ok. 15 minut) Następnie wszystko wsypać do ugotowanego i odcedzonego makaronu,dobrze wymieszać i wyłożyć do żaroodpornego naczynia wysmarowanego masłem ,górę posypać startym żółtym serem,zapiekać pod przykryciem ok 30 minut.Życzę smacznego.