Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to po prostu zwykła zapiekanka zrobiona z tego co akurat miałam w lodówce i szafce.Dodatkiem jest jeszcze mozzarella.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11978
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16531
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5326
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11978
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16531
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5326
Składniki
Na początek gotujemy makaron na pół twardo.Osaczamy na sitku.Mięso z kurczaka kroimy na małe kawałki posypujemy solą i pieprzem i smażymy na oleju tak aby mięso zmieniło kolor.cebulę obieramy kroimy w półplastry i szklimy na oleju. Do cebulki dodajemy pomidory z puszki,smażymy przez chwilę aż pomidory się rozpadną i doprawiamy solą,pieprzem oregano papryką.Następnie makaron mieszamy z podsmażonym mięsem z kurczaka,przekładamy do naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem lub margaryną.Na wierzch dajemy pomidory z cebulą i posypujemy to wszystko wiórkami mozzarelli. Wstawiamy do nagrzanego do 180C piekarnika i zapiekamy ok.20-25 min.aż ser będzie miał kolor złotawo-brązowy-włączamy funkcję termoobieg.Po upływie tego czasu wyjmujemy z piekarnika nakladamy na talerz i zajadamy :) SMACZNEGO!!!!