Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po tych świętach, to nie wiadomo, co jeść. Zachciało mi się warzyw, więc zrobiłam pyszną zapiekankę. Kiedyś, robiłam już podobną, ale z ziemniakami. Tym razem z makaronem i to był świetny pomysł. Spróbujcie koniecznie. Podaję składniki na dwie porcje. Zapiekankę, podałam z sosem czosnkowym.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7859
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1056
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13618
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7859
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1056
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13618
Składniki
Makaron ugotować al dente. Brokuły wrzucić do osolonego wrzątku i gotować, 3-4 minuty. Ser zetrzeć na tarce, o grubych oczkach. Pierś pokroić w kostkę i przyprawić. Odstawić na pół godziny. Następnie, usmażyć na małej ilości oleju. Makaron wyłożyć do naczynia żaroodpornego. Śmietankę przyprawić solą czosnkową, pieprzem i papryką. Wymieszać i wylać na makaron. Dodać garść sera. Wymieszać.
Następnie wyłożyć podsmażoną pierś, kukurydzę, pokrojoną w kostkę paprykę i ułożyć różyczki brokuła. Wszystko posypać utartym serem.
Wstawić do piekarnika, nagrzanego do 190 stopni i piec około 20 minut.