Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekanka makaronowa z mieloną wołowiną, marchewką, fetą i żółtym serem. Dodatkowo wzmocniona aromatem i smakiem kostki mięsnej:) Pyszny pomysł na sycący obiad lub kolację na ciepło:)
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11421
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4969
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1187
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9986
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1475
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11421
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4969
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1187
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9986
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1475
Składniki
Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie, odcedzamy i odstawiamy. Na patelni rozgrzewamy olej. Wrzucamy pokrojoną w małą kostkę cebulę, drobno posiekany czosnek i marchewkę /pokrojoną w małą kostkę lub cienkie plasterki/. Podsmażamy ok. 5-7 min. Dodajemy mięso mielone i smażymy do czasu aż straci kolor surowizny. Delikatnie doprawiamy solą, pieprzem i paprykami. Koncentrat pomidorowy i kostkę mięsną mieszamy w gorącej wodzie, wlewamy do mięsa i gotujemy na małym ogniu ok. 10-15 min. - aż całość zgęstnieje. Do składników na patelni dodajemy ser feta oraz ugotowany makaron. Mieszamy i przekładamy do naczynia żaroodpornego. Posypujemy startym żółtym serem.
Naczynie przykrywamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C i zapiekamy ok. 40 min. Podajemy na gorąco.