Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakowita zapiekankę makaronową z mięsem mielonym i warzywami.
Świeże grzyby, prosto z lasu, duszone z cebulką, koniecznie na maśle, z dodat...
Odsłon: 2708
Aromatyczna i pożywna zupa.
Odsłon: 5
Jako przyprawa i dodatek do sosów i zup grzybowych.
Odsłon: 241
Świeże grzyby, prosto z lasu, duszone z cebulką, koniecznie na maśle, z dodat...
Odsłon: 2708
Aromatyczna i pożywna zupa.
Odsłon: 5
Jako przyprawa i dodatek do sosów i zup grzybowych.
Odsłon: 241
Składniki
Cebulkę drobno pokroić i podsmażyć na oleju. Pieczarki obrać, pokroić i podsmażyć razem z cebulką. Gdy będą już podsmażone ściągnąć z patelni. Dodać odrobię oleju i podsmażyć mięso mielone, gdy mięso będzie częściowo podsmażone dodajemy paprykę i groszek jeżeli mamy mrożony. Gdy papryka będzie już trochę miękka dodajemy (groszek jeżeli mamy z puszki), podsmażone pieczarki, oraz cukinię. Wszystko podlewany bulionem , na początek nie wielką ilość bulionu (cukinia puszcza soki), jeżeli będzie za mało dolewamy więcej bulionu. Na koniec wszystko doprawiamy przyprawami i dodajemy przecier pomidorowy. Podsmażamy jeszcze przez chwilę. Ugotowany makaron przekładamy do naczynia żaroodpornego, wykładamy warzywa i posypujemy tartym serem. Zapiekamy ok 20 minut w temperaturze 180 stopni.