Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakowita zapiekankę makaronową z mięsem mielonym i warzywami.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11867
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16135
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5120
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11867
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16135
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5120
Składniki
Cebulkę drobno pokroić i podsmażyć na oleju. Pieczarki obrać, pokroić i podsmażyć razem z cebulką. Gdy będą już podsmażone ściągnąć z patelni. Dodać odrobię oleju i podsmażyć mięso mielone, gdy mięso będzie częściowo podsmażone dodajemy paprykę i groszek jeżeli mamy mrożony. Gdy papryka będzie już trochę miękka dodajemy (groszek jeżeli mamy z puszki), podsmażone pieczarki, oraz cukinię. Wszystko podlewany bulionem , na początek nie wielką ilość bulionu (cukinia puszcza soki), jeżeli będzie za mało dolewamy więcej bulionu. Na koniec wszystko doprawiamy przyprawami i dodajemy przecier pomidorowy. Podsmażamy jeszcze przez chwilę. Ugotowany makaron przekładamy do naczynia żaroodpornego, wykładamy warzywa i posypujemy tartym serem. Zapiekamy ok 20 minut w temperaturze 180 stopni.