Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekanka smakuje zawsze i każdemu:))
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 215
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 769
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 906
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 118
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2795
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 215
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 769
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 906
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 118
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2795
Składniki
Makaron podgotować w osolonej wodzie, tak aby był al dente. Mięso mielone podsmażyć na oleju (względnie oliwie) po chwili dodać posiekaną drobno cebulę i przyprawę do mięsa mielonego i podsmażać 2-3 minutki.
Formę do pieczenia posmarować łyżką masła, przełożyć makaron, następnie mięso podsmażone z cebulą. Włączyć piekarnik, żeby zdążył się rozgrzać
Z mleka, mąki i pozostałego masła zrobić sos beszamelowy. Przygotowany sos wlać do formy ze składnikami, na wierzch wystarczy ułożyć ser żółty (w plastrach lub starty-jak kto woli). Zapiekać do momentu, aż ser się stopi (ok. 20-30 min. w zależności od możliwości piekarnika). Smacznego!