Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekanka smakuje zawsze i każdemu:))
 
         
         
         
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5958
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1800
 
            Jak przygotować filety śledziowe z młodymi ziemniakami i sałatką z ogórka?
Odsłon: 129
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5958
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1800
 
            Jak przygotować filety śledziowe z młodymi ziemniakami i sałatką z ogórka?
Odsłon: 129
 
         
         
                Składniki
Makaron podgotować w osolonej wodzie, tak aby był al dente. Mięso mielone podsmażyć na oleju (względnie oliwie) po chwili dodać posiekaną drobno cebulę i przyprawę do mięsa mielonego i podsmażać 2-3 minutki.
Formę do pieczenia posmarować łyżką masła, przełożyć makaron, następnie mięso podsmażone z cebulą. Włączyć piekarnik, żeby zdążył się rozgrzać
Z mleka, mąki i pozostałego masła zrobić sos beszamelowy. Przygotowany sos wlać do formy ze składnikami, na wierzch wystarczy ułożyć ser żółty (w plastrach lub starty-jak kto woli). Zapiekać do momentu, aż ser się stopi (ok. 20-30 min. w zależności od możliwości piekarnika). Smacznego!