Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekanka smakuje zawsze i każdemu:))
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 824
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5770
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9581
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 275
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 824
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5770
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9581
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 275
Składniki
Makaron podgotować w osolonej wodzie, tak aby był al dente. Mięso mielone podsmażyć na oleju (względnie oliwie) po chwili dodać posiekaną drobno cebulę i przyprawę do mięsa mielonego i podsmażać 2-3 minutki.
Formę do pieczenia posmarować łyżką masła, przełożyć makaron, następnie mięso podsmażone z cebulą. Włączyć piekarnik, żeby zdążył się rozgrzać
Z mleka, mąki i pozostałego masła zrobić sos beszamelowy. Przygotowany sos wlać do formy ze składnikami, na wierzch wystarczy ułożyć ser żółty (w plastrach lub starty-jak kto woli). Zapiekać do momentu, aż ser się stopi (ok. 20-30 min. w zależności od możliwości piekarnika). Smacznego!