Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym i warzywami
Chrzan to obowiązkowy dodatek, którego nie może zabraknąć na świątecznym stol...
Odsłon: 1929
Krem pistacjowy to dość drogi produkt, a w dodatku często nie składa się z pi...
Odsłon: 659
Mój pierwszy chleb orkiszowy, przygotowany z przepisu z czasopisma. Chlebek w...
Odsłon: 131
Chrzan to obowiązkowy dodatek, którego nie może zabraknąć na świątecznym stol...
Odsłon: 1929
Krem pistacjowy to dość drogi produkt, a w dodatku często nie składa się z pi...
Odsłon: 659
Mój pierwszy chleb orkiszowy, przygotowany z przepisu z czasopisma. Chlebek w...
Odsłon: 131
Składniki
Makaron ugotować w osolonej wodzie.
Na oleju podsmażyć cebulę pokrojoną w kostkę. Gdy cebula się zarumieni dodać mięso mielone, doprawić solą oraz pieprzem i krótko podsmażyć do momentu, aż mięso straci swój różowy kolor.
Dodać kukurydzę, pokrojoną w drobną kostkę paprykę i cukinię. Doprawić słodką papryką, oregano oraz solą. Smażyć 3-5 minut, wlać passatę i całość smażyć na wolnym ogniu jeszcze przez 5 minut.
Do naczynia żaroodpornego przełożyć makaron i mięso podsmażone z warzywami. Całość wymieszać. Śmietankę wymieszać z tartym serem i wyłożyć na wierzch zapiekanki.
Zapiekamy bez przykrycia w temperaturze 180 stopni ok. 20 minut lub do ładnego zarumienienia. Gotową zapiekankę posypać koperkiem lub natką pietruszki i świeżo zmielonym pieprzem. Smacznego!