Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym i warzywami
Łatwe w przygotowaniu torciki z musem czekoladowym z białej czekolady. Fajny...
Odsłon: 48
Omlet hiszpański, czyli tortilla de patatas, to tradycyjne danie kuchni hiszp...
Odsłon: 2349
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 6736
Łatwe w przygotowaniu torciki z musem czekoladowym z białej czekolady. Fajny...
Odsłon: 48
Omlet hiszpański, czyli tortilla de patatas, to tradycyjne danie kuchni hiszp...
Odsłon: 2349
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 6736
Składniki
Makaron ugotować w osolonej wodzie.
Na oleju podsmażyć cebulę pokrojoną w kostkę. Gdy cebula się zarumieni dodać mięso mielone, doprawić solą oraz pieprzem i krótko podsmażyć do momentu, aż mięso straci swój różowy kolor.
Dodać kukurydzę, pokrojoną w drobną kostkę paprykę i cukinię. Doprawić słodką papryką, oregano oraz solą. Smażyć 3-5 minut, wlać passatę i całość smażyć na wolnym ogniu jeszcze przez 5 minut.
Do naczynia żaroodpornego przełożyć makaron i mięso podsmażone z warzywami. Całość wymieszać. Śmietankę wymieszać z tartym serem i wyłożyć na wierzch zapiekanki.
Zapiekamy bez przykrycia w temperaturze 180 stopni ok. 20 minut lub do ładnego zarumienienia. Gotową zapiekankę posypać koperkiem lub natką pietruszki i świeżo zmielonym pieprzem. Smacznego!