Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym i warzywami
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8755
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7479
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5112
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1328210
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8755
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7479
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5112
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1328210
Składniki
Makaron ugotować w osolonej wodzie.
Na oleju podsmażyć cebulę pokrojoną w kostkę. Gdy cebula się zarumieni dodać mięso mielone, doprawić solą oraz pieprzem i krótko podsmażyć do momentu, aż mięso straci swój różowy kolor.
Dodać kukurydzę, pokrojoną w drobną kostkę paprykę i cukinię. Doprawić słodką papryką, oregano oraz solą. Smażyć 3-5 minut, wlać passatę i całość smażyć na wolnym ogniu jeszcze przez 5 minut.
Do naczynia żaroodpornego przełożyć makaron i mięso podsmażone z warzywami. Całość wymieszać. Śmietankę wymieszać z tartym serem i wyłożyć na wierzch zapiekanki.
Zapiekamy bez przykrycia w temperaturze 180 stopni ok. 20 minut lub do ładnego zarumienienia. Gotową zapiekankę posypać koperkiem lub natką pietruszki i świeżo zmielonym pieprzem. Smacznego!