Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym i warzywami
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44687
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182159
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 290
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44687
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182159
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 290
Składniki
Makaron ugotować w osolonej wodzie.
Na oleju podsmażyć cebulę pokrojoną w kostkę. Gdy cebula się zarumieni dodać mięso mielone, doprawić solą oraz pieprzem i krótko podsmażyć do momentu, aż mięso straci swój różowy kolor.
Dodać kukurydzę, pokrojoną w drobną kostkę paprykę i cukinię. Doprawić słodką papryką, oregano oraz solą. Smażyć 3-5 minut, wlać passatę i całość smażyć na wolnym ogniu jeszcze przez 5 minut.
Do naczynia żaroodpornego przełożyć makaron i mięso podsmażone z warzywami. Całość wymieszać. Śmietankę wymieszać z tartym serem i wyłożyć na wierzch zapiekanki.
Zapiekamy bez przykrycia w temperaturze 180 stopni ok. 20 minut lub do ładnego zarumienienia. Gotową zapiekankę posypać koperkiem lub natką pietruszki i świeżo zmielonym pieprzem. Smacznego!