Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym i warzywami
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 558
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2010
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 558
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2010
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Składniki
Makaron ugotować w osolonej wodzie.
Na oleju podsmażyć cebulę pokrojoną w kostkę. Gdy cebula się zarumieni dodać mięso mielone, doprawić solą oraz pieprzem i krótko podsmażyć do momentu, aż mięso straci swój różowy kolor.
Dodać kukurydzę, pokrojoną w drobną kostkę paprykę i cukinię. Doprawić słodką papryką, oregano oraz solą. Smażyć 3-5 minut, wlać passatę i całość smażyć na wolnym ogniu jeszcze przez 5 minut.
Do naczynia żaroodpornego przełożyć makaron i mięso podsmażone z warzywami. Całość wymieszać. Śmietankę wymieszać z tartym serem i wyłożyć na wierzch zapiekanki.
Zapiekamy bez przykrycia w temperaturze 180 stopni ok. 20 minut lub do ładnego zarumienienia. Gotową zapiekankę posypać koperkiem lub natką pietruszki i świeżo zmielonym pieprzem. Smacznego!