Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na zdrowe i trochę urozmaicone nasze ulubione ziemniaki. Dodałam bruki...
Odsłon: 100
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1827
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 213
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 6314
Pomysł na zdrowe i trochę urozmaicone nasze ulubione ziemniaki. Dodałam bruki...
Odsłon: 100
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1827
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 213
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 6314
Składniki
Gotuję makaron.
Cebulę siekam w kostkę.
Pieczarki obieram, kroję w plasterki i dusze na maśle. Pod koniec duszenia dodaję cebulę.
W miseczce roztrzepuję jajko i mieszam ze śmietaną. Doprawiam.
Ser ścieram na tarce.
Makaron mieszam z pieczarkami, sosem i połową żółtego sera.
Naczynie żaroodporne smaruję masłem i oprószam bułką tartą.
Makaron z pieczarkami przekładam do formy.
Na wierzch wysypuję resztę startego sera.
Zapiekam 25 minut w 180 st. C.