Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 658
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 261
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3118
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4042
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 824
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 658
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 261
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3118
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4042
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 824
Składniki
Gotuję makaron.
Cebulę siekam w kostkę.
Pieczarki obieram, kroję w plasterki i dusze na maśle. Pod koniec duszenia dodaję cebulę.
W miseczce roztrzepuję jajko i mieszam ze śmietaną. Doprawiam.
Ser ścieram na tarce.
Makaron mieszam z pieczarkami, sosem i połową żółtego sera.
Naczynie żaroodporne smaruję masłem i oprószam bułką tartą.
Makaron z pieczarkami przekładam do formy.
Na wierzch wysypuję resztę startego sera.
Zapiekam 25 minut w 180 st. C.