Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 445
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2620
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 445
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2620
Składniki
Gotuję makaron.
Cebulę siekam w kostkę.
Pieczarki obieram, kroję w plasterki i dusze na maśle. Pod koniec duszenia dodaję cebulę.
W miseczce roztrzepuję jajko i mieszam ze śmietaną. Doprawiam.
Ser ścieram na tarce.
Makaron mieszam z pieczarkami, sosem i połową żółtego sera.
Naczynie żaroodporne smaruję masłem i oprószam bułką tartą.
Makaron z pieczarkami przekładam do formy.
Na wierzch wysypuję resztę startego sera.
Zapiekam 25 minut w 180 st. C.