Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 279
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5045
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4865
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44974
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 605
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 279
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5045
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4865
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44974
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 605
Składniki
Gotuję makaron.
Cebulę siekam w kostkę.
Pieczarki obieram, kroję w plasterki i dusze na maśle. Pod koniec duszenia dodaję cebulę.
W miseczce roztrzepuję jajko i mieszam ze śmietaną. Doprawiam.
Ser ścieram na tarce.
Makaron mieszam z pieczarkami, sosem i połową żółtego sera.
Naczynie żaroodporne smaruję masłem i oprószam bułką tartą.
Makaron z pieczarkami przekładam do formy.
Na wierzch wysypuję resztę startego sera.
Zapiekam 25 minut w 180 st. C.