Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna zapiekanka, prosta i szybka do przygotowania. Jest pożywna i na pewno urozmaici codzienny obiad.
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 640
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1576
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8967
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 640
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1576
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8967
Składniki
Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu, uważając by go nie rozgotować.
Filety pokroić na kawałki szerokości 2-3 cm, oprószyć solą i pieprzem oraz panierować w mące. Następnie usmażyć na oliwie na złoty kolor.
Naczynie żaroodporne wysmarować oliwą. Ugotowany makaron przełożyć do naczynia do zapiekania. Na makaronie ułożyć rybę.
Śmietanę połączyć z jajkiem, 2 łyżkami mąki, posiekanym koperkiem oraz doprawić. Śmietanę rozsmarować na rybie, następnie posypać startym żółty serem.
Zapiekankę wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 C i zapiekać ok 35-40 minut aż wierzch lekko się przyrumieni.