Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna zapiekanka, prosta i szybka do przygotowania. Jest pożywna i na pewno urozmaici codzienny obiad.
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 927
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2799
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3368
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 927
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2799
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3368
Składniki
Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu, uważając by go nie rozgotować.
Filety pokroić na kawałki szerokości 2-3 cm, oprószyć solą i pieprzem oraz panierować w mące. Następnie usmażyć na oliwie na złoty kolor.
Naczynie żaroodporne wysmarować oliwą. Ugotowany makaron przełożyć do naczynia do zapiekania. Na makaronie ułożyć rybę.
Śmietanę połączyć z jajkiem, 2 łyżkami mąki, posiekanym koperkiem oraz doprawić. Śmietanę rozsmarować na rybie, następnie posypać startym żółty serem.
Zapiekankę wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 C i zapiekać ok 35-40 minut aż wierzch lekko się przyrumieni.