Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam wszelkie zapiekanki.Idealna, gdy nie mamy zbyt wiele czasu na gotowanie. Zapiekanka makaronowa jest pożywna, sycąca, a przy tym smaczna.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7900
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1165
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13667
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7900
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1165
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13667
Składniki
Szynkę, paprykę, cebulę pokroić w drobną kostkę. Ser żółty zetrzeć na tarce. Mąkę rozprowadzić w 600ml zimnej wody, dodać śmietanę, przecier pomidorowy, wymieszać, doprawić do smaku. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem, wyłożyć na dno surowy makaron, dodać szynkę, cebulę i paprykę, przemieszać. Całość zalać wodą ze śmietanę, posypać startym, żółtym serem. Dokładnie przykryć cały makaron, aby ładnie ugotował się w sosie. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez pół godziny.