Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam wszelkie zapiekanki.Idealna, gdy nie mamy zbyt wiele czasu na gotowanie. Zapiekanka makaronowa jest pożywna, sycąca, a przy tym smaczna.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8459
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 535
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8459
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 535
Składniki
Szynkę, paprykę, cebulę pokroić w drobną kostkę. Ser żółty zetrzeć na tarce. Mąkę rozprowadzić w 600ml zimnej wody, dodać śmietanę, przecier pomidorowy, wymieszać, doprawić do smaku. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem, wyłożyć na dno surowy makaron, dodać szynkę, cebulę i paprykę, przemieszać. Całość zalać wodą ze śmietanę, posypać startym, żółtym serem. Dokładnie przykryć cały makaron, aby ładnie ugotował się w sosie. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez pół godziny.