Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny tzw. "przegląd lodówki" :) ale takie dania są najlepsze :)
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 33
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 35
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 43
Znakomity pomysł na bezglutenowy chleb, który przygotujesz w mniej niż 10 min...
Odsłon: 19647
Klasyczna, domowa pizza z pieczarkami – prosta w przygotowaniu, a zawsze pysz...
Odsłon: 225
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 33
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 35
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 43
Znakomity pomysł na bezglutenowy chleb, który przygotujesz w mniej niż 10 min...
Odsłon: 19647
Klasyczna, domowa pizza z pieczarkami – prosta w przygotowaniu, a zawsze pysz...
Odsłon: 225
Składniki
Makaron gotujemy al' dente
Pieczarki kroimy w plastry podsmażamy na rozgrzanej patelni z dodatkiem tłuszczu. Cebulę kroimy w kostkę dodajemy do pieczarek. Chwilkę smażymy. W międzyczasie kroimy szynkę (lub jaka kolwiek wędlinę), w kostkę i dodajemy do pieczarek. Smażymy ok. 5 min. Brokuła dzielimy na mniejsze różyczki dodajemy na patelnię. Podsmażamy, na sam koniec dodajemy kukurydzę. Śmietanę 18% kwaśna haruje w pół szklanki gorącej wody (ja zostawiłam pół szklanki wody z makaronu) wlewamy na patelnię. Chwilkę gotujemy ok. 3 min.
Makaron i szynkę z warzywami mieszamy razem, dodajemy resztę słodkiej śmietany 18%. Całość wykładamy do nasmarowanego tłuszczem naczynia lub blachy. Posypujemy serem. Zapiekamy do momentu aż ser nam się fajnie zarumieni w temperaturze 220 stopni. Smacznego