Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny tzw. "przegląd lodówki" :) ale takie dania są najlepsze :)
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2200
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 958
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23137
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2200
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 958
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23137
Składniki
Makaron gotujemy al' dente
Pieczarki kroimy w plastry podsmażamy na rozgrzanej patelni z dodatkiem tłuszczu. Cebulę kroimy w kostkę dodajemy do pieczarek. Chwilkę smażymy. W międzyczasie kroimy szynkę (lub jaka kolwiek wędlinę), w kostkę i dodajemy do pieczarek. Smażymy ok. 5 min. Brokuła dzielimy na mniejsze różyczki dodajemy na patelnię. Podsmażamy, na sam koniec dodajemy kukurydzę. Śmietanę 18% kwaśna haruje w pół szklanki gorącej wody (ja zostawiłam pół szklanki wody z makaronu) wlewamy na patelnię. Chwilkę gotujemy ok. 3 min.
Makaron i szynkę z warzywami mieszamy razem, dodajemy resztę słodkiej śmietany 18%. Całość wykładamy do nasmarowanego tłuszczem naczynia lub blachy. Posypujemy serem. Zapiekamy do momentu aż ser nam się fajnie zarumieni w temperaturze 220 stopni. Smacznego