Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wegańska zapiekanka bez mięsa i sera.
Proste danie z niewielu składników, ale tak smaczne, że trudno nie poprosić o...
Odsłon: 160
Propozycja na wykwintny deser z nutą rumu.
Odsłon: 115
Propozycja na syte i smaczne danie główne dla wegetarian oraz wielbicieli owo...
Odsłon: 127
Proste danie z niewielu składników, ale tak smaczne, że trudno nie poprosić o...
Odsłon: 160
Propozycja na wykwintny deser z nutą rumu.
Odsłon: 115
Propozycja na syte i smaczne danie główne dla wegetarian oraz wielbicieli owo...
Odsłon: 127
Składniki
Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Fasolkę szparagową gotujemy do miękkości w osobnym garnku.
Cebulę i czosnek kroimy w drobną kosteczkę i podsmażamy na oliwie. Zalewamy passatą i doprawiamy. Gotujemy przez kilka minut.
Warzywa czyścimy, obieramy i kroimy w kostkę. Do naczynia żaroodpornego przesypujemy makaron i zalewamy go połową sosu pomidorowego. Na górę wysypujemy wymieszane warzywa i zalewamy resztą sosu.
Pieczemy przez 20 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni.