Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszną zapiekankę makaronową z zupek chińskich
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 22887
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 170
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 353
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 510
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 22887
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 170
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 353
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 510
Składniki
Makaron z zupek chińskich wyłożyć do naczynia żaroodpornego. Makaron można rozkruszyć, tak żeby zakryło całe dno. Następnie zalać bulionem i poczekać ok 15-20 minut aż makaron napęcznieję , w między czasie makaron obracając. Fileta pokroić w kostkę, przyprawić przyprawą z zupek chińskich a następnie podsmażyć przez ok 7 minut cały czas mieszając dodając słodką paprykę. Warzywa pokroić w kostkę. Ser zetrzeć na tarce na małych oczkach. Keczup połączyć z jogurtem oraz czosnkiem granulowanym - wymieszać Na makaron wyłożyć kolejno paprykę, cebulę, ogórki oraz kukurydzę. Na górę zapiekanki wyłożyć podsmażonego kurczaka, polać sosem a na sam koniec posypać serem. Zapiekankę piec w 200 C przez 20 minut lub do momentu aż ser ładnie się zarumieni. Zaskocz rodzinę lub znajomych i zaserwuj im extra zapiekankę z zupek chińskich, jest naprawdę przepyszna!! Smacznego