Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fajny pomysł na inny obiad
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 172
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 133
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 788
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 172
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 133
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 788
Składniki
Ugotować makaron wg przepisu na opakowaniu. Mięso podsmażyć na oleju, rozdrobnic widelcem na małe cząstki, dodać pomidory, przyprawy, kostke rosołową i dusić ok 30 min. Można dodać trochę przecieru pomidorowego. Do żaroodpornego naczynia na dno wsypać cześć makaronu, na to porcję mięsa i ser. Znów resztę makaronu, sosu mięsnego i posypać po wierzchu serem. Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok 25 -30 minut. Smacznego!