Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na obiad chciałem podać coś lekkiego i sytego. Wyszło smaczne ,bezmięsne danie.
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 15
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 466
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 920
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 227
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 15
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 466
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 920
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 227
Składniki
Brokuł dzielimy na różyczki i blanszujemy na lekko posłodzonym wrzątku (2-3 min) ,odcedzamy. Marchew i fasolkę gotujemy w osolonej wodzie przez 5 min. Do naczynia żaroodpornego wsypujemy połowę makaronu ,następnie marchew i fasolkę , resztę makaronu ,połowę sera i pokrojonego w piórka pora. Na wierzch układamy różyczki brokułu ,posypujemy resztą sera i posiekanym szczypiorem. Przygotowujemy sos beszamelowy. W rondelku rozpuszczamy masło ,wsypujemy mąkę i lekko ją podsmażamy. Powoli wlewamy mleko ,cały czas mieszając. Jak zgęstnieje doprawiamy solą ,białym pieprzem i gałką muszkatołową. Zapiekankę zalewamy sosem i zapiekamy 40 min w temperaturze 200°C (wierzch zapiekanki najlepiej przykryć folią aluminiową).