Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ostra i sycąca
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 219
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1035
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 513
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666495
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 219
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1035
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 513
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666495
Składniki
Ziemniaki obrać i lekko obgotować,przelać zimną wodą i pokroić w plasterki.Cebulę posiekać i podsmażyć na oleju następnie dodać mięso i razem smażyć 3-4 minutki,dodać koncentrat pomidorowy,2 łyżki przyprawy chili con carne i posolić do smaku.Wszystkie papryki pokroić w kostkę.
Naczynie żaroodporne posmarować margaryną wyłożyć na dno połowę ziemniaków na to podsmażone mięso,następnie odcedzoną fasolę i połowę papryki przykryć to drugą warstwą ziemniaków i dać resztę papryki zalać to wszystko rozbełtanymi jajkami ze śmietaną,,łyżką chili con carne i solą ;na wierzch zetrzeć ser.Piec ok 40 minut w 200 stopniach .Życzę smacznego.