Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dostałam dużego kabaczka , więc postanowiłam zrobić w nim zapiekankę na obiad. Wyszły dwie wersje , smaczne i łatwe w zrobieniu.
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 847
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 819
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 73
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 847
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 819
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 73
Składniki
Kabaczek kroję na połowę i wyjmuję środek z pestkami.Cebulę obieram i kroję w kostkę.Papykę kroję w paseczki.
Mięso mielone mieszam z ryżem, serkiem, cebulą i papryką. Doprawiam do smaku.Dzielę na dwie części , jedną umieszczam w pierwszej części kabaczka.Do drugiej dodaję śmietanę, mieszam i wkładam do drugiej części kabaczka.Piekę ok.godz. w tem.170 stopni.Najlepiej smakuje na ciepło z sosem pomidorowym z bazylią.