Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zapiekanka mięsno-ziemniaczana pod beszamelem"
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 50
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3593
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 128
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 858
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 50
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3593
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 128
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 858
Składniki
Obrane ziemniaki gotuję w posolonej wodzie na półmiękko, odcedzam. Do mięsa dodaję jajko, 1/2 bułki i przyprawy. Wyrabiam, formuję pulpeciki. Panieruję je w pozostałej bułce i obsmażam na oleju.
Formę smaruję olejem. Układam pokrojone ziemniaki, pulpty i pomidory. W rondelku rozpuszczam masło, zasmażam na nim mąkę, rozprowadzam mlekiem. Gotuję, aż sos zgęstnieje, doprawiam solą, pieprzem i gałką. Zalewam nim zapiekankę, posypuję startym serem. Piekę 20 min w 180 st. Posypuję szczypiorkiem.Źródło: Tina