Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zapiekanka mięsno-ziemniaczana pod beszamelem"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 79
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 138
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 79
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 138
Składniki
Obrane ziemniaki gotuję w posolonej wodzie na półmiękko, odcedzam. Do mięsa dodaję jajko, 1/2 bułki i przyprawy. Wyrabiam, formuję pulpeciki. Panieruję je w pozostałej bułce i obsmażam na oleju.
Formę smaruję olejem. Układam pokrojone ziemniaki, pulpty i pomidory. W rondelku rozpuszczam masło, zasmażam na nim mąkę, rozprowadzam mlekiem. Gotuję, aż sos zgęstnieje, doprawiam solą, pieprzem i gałką. Zalewam nim zapiekankę, posypuję startym serem. Piekę 20 min w 180 st. Posypuję szczypiorkiem.Źródło: Tina