Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś coś szybkiego, prostego. Makaron z warzywami i kurczakiem.
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 312
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 717
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 734
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 32
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 312
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 717
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 734
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 32
Składniki
1. Z mięsa usuwamy nie potrzebne błonki i kroimy w kostkę. 2. Prużymy na rozgrzanym oleju, doprawiamy solą oraz curry.
3. Makaron gotujemy w osolonej wodzie, po ugotowaniu układamy na dnie naczynia żaroodpornego.
4. Fasolki usuwamy końcówki, kroimy na połówki i gotujemy również w osolonej wodzie. 5. Na makron wykładamy mięso.
6. Papryki kroimy na połówki, usuwamy nasiona i kroimy w drobne paseczki. 7. Prużymy na rozgrzanym oleju 3 minutki. 8. Do papryki dodajemy ugotowaną wcześniej fasolkę.
9. Sos rozrabiamy w ½ szklance wody i wlewamy do warzyw, dwie minutki gotujemy.
10. Sosem z warzywami polewamy kurczaka. 11. Wierzch zapiekanki posypujemy startym na dużych oczach serem i zapiekamy do chwili rozpuszczanie sera.
11. Danie gotowe. 12. Smacznego