Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekanka pasuje z ziemniakami lub np kaszą.Podaję składniki na większe naczynie żaroodporne
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 234
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 221
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1327
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 787
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 234
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 221
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1327
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 787
Składniki
Marchew oczyścić i zetrzeć na drobniejszych oczkach.Pieczarki i cebule oczyścić,pokroić na mniejsze kawałki i udusić na odrobinie oleju tak b y odparował nadmiar wody.Doprawić pieprzem i solą.Filety pokroić w kostkę i wymieszać z curry.Ser utrzeć na dużych oczkach i wymieszać z majonezem.
Utartą marchewkę rozłożyć na posmarowanej tłuszczem blasze lub naczyniu żaroodpornym,na marchew rozłożyć pokrojonego i doprawionego fileta,następnie pieczarki z cebulą a na końcu rozłożyć warstwę sera z majonezem.Piec w temp.180 st ok 50 min.Posypać posiekaną natką.