Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny obiad z prostych skladników
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326500
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12095
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16901
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5531
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326500
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12095
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16901
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5531
Składniki
Pokroiłam pieczarki i cebulę.
Usmażyłam je i doprawiłam. Rozrobioną łyżką mąki w wodzie, zagęściłam sos. Po wyłączeniu ognia dodałam jeszcze posiekanej naci pietruszki.
W wytłuszczonych miseczkach do zapiekania najpierw ułożyłam ugotowaną warstwę makaronu, i wylałam na to sos pieczarkowy.
Zrobiłam beszamel serowy. Na małym ogniu w garnku roztopiłam masło, dodałam mąkę- już trzeba cały czas mieszać. Teraz wlewam stopniowo mleko, jak utworzy się jednolita lejąca masa, dodaję przyprawy i ser, i mieszam do rozpuszczenia sera. Beszamel stanie się bardziej gęsty od sera.
Na warstwie sosu z pieczarek, ułożyłam kolejną warstwę makaronu i polałam ją beszamelem. Zapiekałam naczynia w piekarniku przez 45 minut w 175 stopniach pod papierem do pieczenia, potem zdjęłam papier i piekłam pare minut do zrumienienia beszamelu.
Smacznego :)