Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny obiad z prostych skladników
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3677
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 620
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3794
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 361
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 665
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3677
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 620
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3794
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 361
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 665
Składniki
Pokroiłam pieczarki i cebulę.
Usmażyłam je i doprawiłam. Rozrobioną łyżką mąki w wodzie, zagęściłam sos. Po wyłączeniu ognia dodałam jeszcze posiekanej naci pietruszki.
W wytłuszczonych miseczkach do zapiekania najpierw ułożyłam ugotowaną warstwę makaronu, i wylałam na to sos pieczarkowy.
Zrobiłam beszamel serowy. Na małym ogniu w garnku roztopiłam masło, dodałam mąkę- już trzeba cały czas mieszać. Teraz wlewam stopniowo mleko, jak utworzy się jednolita lejąca masa, dodaję przyprawy i ser, i mieszam do rozpuszczenia sera. Beszamel stanie się bardziej gęsty od sera.
Na warstwie sosu z pieczarek, ułożyłam kolejną warstwę makaronu i polałam ją beszamelem. Zapiekałam naczynia w piekarniku przez 45 minut w 175 stopniach pod papierem do pieczenia, potem zdjęłam papier i piekłam pare minut do zrumienienia beszamelu.
Smacznego :)