Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonała propozycja obiadowa dla zabieganych kucharzy, którzy nie mają zbyt wiele czasu na przygotowanie sycącego posiłku dla całej rodziny. Przepis pochodzi z 412. odcinka programu "Ewa Gotuje"
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1107
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11292
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 396
Na andrzejkowy wieczór postanowiłam po raz pierwszy w życiu przygotować steki...
Odsłon: 403
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1107
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11292
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 396
Na andrzejkowy wieczór postanowiłam po raz pierwszy w życiu przygotować steki...
Odsłon: 403
Składniki
Filet pokroić w kostkę i zrumienić na mocno rozgrzanym oleju. Dorzucić obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Po chwili dodać posiekany czosnek. Wymieszać i smażyć razem przez kilka minut. Przełożyć do naczynia żaroodpornego. Na wierzchu rozłożyć pokrojoną paprykę.
Jajka wybić do miski i roztrzepać. Dodać śmietanę i majonez. Przyprawić papryką, curry, solą i pieprzem. Dorzucić posiekaną natkę pietruszki. Wymieszać i przelać do foremki. Na wierzch zetrzeć ser i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C. Zapiekać przez ½ godziny.