Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zapiekanka podlaska"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 672
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 104
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 37
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2706
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 672
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 104
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 37
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2706
Składniki
Ziemniaki gotuję. 2-3 wyciągam parę min wcześniej, studzę i kroję w plastry, resztę rozgniatam z 2 łyżkami masła i śmietaną.
Posiekaną cebulę szklę na maśle, mieszam z purée ziemniaczanym, dodaję gałkę, sól, pieprz, mieszam. Kiełbasę kroję w plastry, podsmażam na patelni grillowej.
Naczynie do zapiekania smaruję tłuszczem, na dnie układam część purée, na nim kiełbasę, przykrywam resztą purée i plastrami ziemniaków. Wierzch posypuję natką i pieprzem. Zapiekam, aż ziemniaki się zrumienią.
50 min • Porcja 120 kcal • Przepis na 3-4 porcje.
Tylko 1,70 zł za porcję.Źródło: Kobieta i życie