Do góry

Dania główne Przepis na:

Zapiekanka ryżowa

Zapiekanka ryżowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 293 Ocena: 1476

Dodano:

Odsłon: 2377

Ryż zapiekany z fasolką szparagową i kapustą pekińską z dodatkiem aromatycznego sosu sojowego. Polecam na obiad lub kolację.

Składniki

  • Ryż paraboliczny 100 g
  • Zielona fasolka szparagowa mrożona 200 g
  • Kapusta pekińska 8 średniej wielkości liści
  • Olej do smażenia 2 łyżki
  • Sos sojowy
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Zapiekanka ryżowa

Przygotowanie

  1. Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu.

  2. Olej rozgrzać na patelni, dodać zamrożoną fasolkę i dusić pod przykryciem przez około 10 minut. Po tym czasie fasolka powinna już być rozmrożona i wstępnie podduszona.

  3. Kapustę pekińską umyć, pokroić w paski o szerokości około 2 cm, dodać do fasolki i dusić przez około 10 minut pod przykryciem.

  4. Do warzyw dodać około 3-4 łyżek sosu sojowego oraz ryż. Całość dokładnie wymieszać, a następnie przełożyć do naczynia żaroodpornego i zapiekać przez 20 minut w temperaturze 190 stopni Celsjusza.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń