Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 22233
Dodano: 25.02.2009
Odsłon: 25116
3-4 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Ryż ugotować w dużej ilości osolonej wody, osączyć na sicie i przełożyć do miski. Paprykę i pora oczyścić, pokroić w spora kostkę. Na patelni rozgrzać oliwę i wrzucić warzywa, podsmażyć 3 minuty. Lekko przestudzić. Salami pokroić w paski. Do ryżu dodać warzywa oraz salami. Ser zetrzeć na tarce i razem z jajkami, bułką tartą, natką, oregano, papryką dodać do ryżu. Doprawić solą, pieprzem i dokładnie wymieszać. Formę do zapiekania wysmarować masłem, wysypać bułką tartą, nałożyć ryżowo-warzywną masę. Wstawić naczynie do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec 45 minut.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

sonax 05 listopada 2010Zgłoś do usunięcia
Zrobiłem niedawno, bardzo smaczna, smakuje nawet odgrzewana. Zalecam nie rozgotowywać bardzo ryżu.0 Kto głosował? | Odpowiedz