Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i zdrowe danie, zasmakuje szczególne Tym, którzy lubują się w zapiekankach z serem, z pewnością zapamiętacie ten przepis:)
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7777
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2942
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1166
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1175
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7777
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2942
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1166
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1175
Składniki
Ryż ugotować w dużej ilości osolonej wody, osączyć na sicie i przełożyć do miski. Paprykę i pora oczyścić, pokroić w spora kostkę. Na patelni rozgrzać oliwę i wrzucić warzywa, podsmażyć 3 minuty. Lekko przestudzić. Salami pokroić w paski. Do ryżu dodać warzywa oraz salami. Ser zetrzeć na tarce i razem z jajkami, bułką tartą, natką, oregano, papryką dodać do ryżu. Doprawić solą, pieprzem i dokładnie wymieszać. Formę do zapiekania wysmarować masłem, wysypać bułką tartą, nałożyć ryżowo-warzywną masę. Wstawić naczynie do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec 45 minut.