Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zapiekanka ryżowa z brzoskwiniami"
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 158
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 31
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 70
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 42
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 158
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 31
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 70
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 42
Składniki
Brzoskwinie umyj, przekrój na pół, usuń pestki. Dwie z nich pokój w plastry, resztę w kostkę. Na patelni rozgrzej cukier, miód i masło, dodaj brzoskwinie w kostkach, smaż kilka minut, mieszając.
Zagotuj wodę w garnku, wrzuć ryż, gotuj 10 minut, odcedź. 2/3 ryżu wymieszaj z podsmażonymi brzoskwiniami. Rodzynki zalej wrzątkiem, odstaw na 10 minut, odcedź na sitku.
Naczynie żaroodporne posmaruj masłem. Na dnie ułóż ryż, na nim rodzynki oraz ryż z brzoskwiniami. Wyrównaj wierzch, ułóż plastry brzoskwiń, posyp płatkami migdałów. Zapiekaj 15 minut w temp. 180°C.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień