Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zapiekanka ryżowa z brzoskwiniami"
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2970
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 127
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 50
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 63
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 62
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2970
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 127
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 50
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 63
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 62
Składniki
Brzoskwinie umyj, przekrój na pół, usuń pestki. Dwie z nich pokój w plastry, resztę w kostkę. Na patelni rozgrzej cukier, miód i masło, dodaj brzoskwinie w kostkach, smaż kilka minut, mieszając.
Zagotuj wodę w garnku, wrzuć ryż, gotuj 10 minut, odcedź. 2/3 ryżu wymieszaj z podsmażonymi brzoskwiniami. Rodzynki zalej wrzątkiem, odstaw na 10 minut, odcedź na sitku.
Naczynie żaroodporne posmaruj masłem. Na dnie ułóż ryż, na nim rodzynki oraz ryż z brzoskwiniami. Wyrównaj wierzch, ułóż plastry brzoskwiń, posyp płatkami migdałów. Zapiekaj 15 minut w temp. 180°C.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień