Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrzebujesz przepisu na ekspresowe danie, które jednocześnie będzie zaskakiwać smakiem? Koniecznie przygotuj zapiekankę serową z warzywami z przepisu Ewy Wachowicz. Oprócz mieszanki jarzyn znajdziesz tu wyraziste dodatki, pod postacią oscypka oraz sera gorgonzola. Przepis pochodzi z 520. odcinka programu "Ewa gotuje".
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 195
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2209
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 965
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 195
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2209
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 965
Składniki
Łyżkę masła roztopić na patelni. Wrzucić pokrojoną w kostkę cebulę. Gdy się zeszkli wrzucić mrożone warzywa. Dodać resztę masła, wymieszać i podsmażyć.
Przełożyć do natłuszczonego masłem naczynia żaroodpornego.
Na patelnię po smażeniu wlać śmietanę. Wkruszyć gorgonzolę. Przyprawić gałką muszkatołową. Wymieszać. Gdy ser się roztopi przelać na warzywa. Na wierzch zetrzeć oscypek.
Wstawić na 20 minut do piekarnika rozgrzanego do 190 st. C.
Przed podaniem udekorować natką pietruszki.