Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 24-03-2022
Bardzo smaczne jest połączenie ryżu z twarogiem i z jabłkami pachnącymi cynamonem z rodzynkami i płatkami migdałowymi. Zapiekanka jest delikatnie słodka. Można podać na podwieczorek lub kolację.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 104212
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2028
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5896
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5895
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 104212
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2028
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5896
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5895
Składniki
Ryż dokładnie wypłukać. Ugotować na mleku. Często mieszać, bo ryż lubi przywierać do dna garnka. W czasie gotowania dodać masło. Wystudzić. Jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodać łyżkę soku z cytryny. Stopniowo dodawać twaróg ciągle mieszać i ugotowany na mleku ryż. Jabłka ze słoika pomieszać z cynamonem, kaszą manną, cukrem, rodzynkami i płatkami migdałowymi. Naczynie do zapiekania wysmarować masłem. Wyłożyć połowę masy serowo-ryżowej do naczynia. Następnie wyłożyć masę jabłek i przykryć pozostałą masą serowo-ryżową. Obficie posypać płatkami migdałowymi. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 50-60 min. Zapiekankę można zajadać ciepłą, ale po wystudzeniu ładnie się kroi. Smacznego