Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam.
Odsłon: 1235
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1660
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1139
Polecam.
Odsłon: 1235
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1660
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1139
Składniki
Kiełbasę pokroić w talarki, cebule w pół talarki, a pieczarki w plasterki. Cebulę smażyć przez 2 minuty i dodać do niej kiełbasy i dalej smażyć, aż cebula będzie miała złoty kolor. Podsmażyć pieczarki. Następnie wszystko razem wymieszać i doprawić solą i pieprzem.
Ugotować makaron i wymieszać go z koncentratem pomidorowym wcześniej wymieszanym z szczyptą chili. Zetrzeć ser na tarce i dodać do makaronu(pól tego sera).
Wysmarować naczynie żaroodporne masłem lub margaryną i nakładać na przemian makaron i nadzienie, zaczynając i kończąc na makaronie. Na samym wierzchu posypać makaron serem i położyć kilka małych kawałków masła.
Naczynie przykryć pokrywką i wstawić do średnio rozgrzanego piekarnika na około 20 minut(piec w temp. około 250°), aż ser się roztopi. Podawać na gorąco.
SMACZNEGO!!! :-)