Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna, niebywale aromatyczna zapiekanka, ( Zapiekanka jest to z tłuczonych ziemniaków z listkami szczawiu wykonana , plus kalafior, szynka podsmażona z porem. Zapieczona z serem gouda zaś różyczka piękna ta jest zrobiona z ciasta pierogowego z marchwią zwieńczona gałązką świeżego Amboinicusa czyli Oregano kubańskiego )
Patelnia, Blacha do pieczenia
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5384
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29721
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 226
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19374
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 1025
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5384
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29721
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 226
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19374
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 1025
Składniki
Do Puree ziemniaczanego ( np. Pozostałego z obiadu) dodać należy zblanszowanego na kapce oleju z cebulką szczawiu i dobrze wymieszać. Po czym wyłożyć na spód blachy do pieczenia. A w miedzyczasie podsmażyć razem z porem pokrojną również szynkę też na oleju. Gotowe wyłozyć na blachę na wierzch ziemniaków.
Na calość wrzucić rozkawalkowane kalafiory, lekko dociskajac je ręką lub łyżką tak aby częściowo wbiły się w farsz.
Całość przykrywamy plastrami sera Gouda ( jeden po drugim układajac obok siebie plasterki). Na ser kładziemy kawalki surowego ciasta z marchwią (może być mrożone) układając zeń motyw dekoracyjny. Dodajemy także świeże gałązki Oregano kubańskiego ( Amboinicus) i wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 25 do 30 minut .
Całość podawać na gorąco można z mizerią z ogorków, sałatką , ketchupem lub samo ( Plain )