Do góry

Dania główne Przepis na:

Zapiekanka twarogowa

Zapiekanka twarogowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 24 Ocena: 128

Dodano:

Odsłon: 1157

Smaczne i szybkie danie, idealne dla wielbicieli słodkości ;)

Składniki

  • 25 dag makaronu wstążki
  • 4 jajka
  • 15 dag cukru pudru
  • łyżeczka aromatu waniliowego
  • skórka otarta z cytryny
  • sok z cytryny
  • 50 dag twarogu
  • 25 dag śmietany 18%
  • 125 ml mleka
  • 10 dag rodzynek
  • łyżeczka cynamonu
  • łyżka oleju
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Zapiekanka twarogowa

Przygotowanie

  1. Makaron gotuję na półtwardo w lekko osolonej wodzie. Przelewam na sicie zimną wodą, żeby się nie posklejał.

  2. Twaróg mielę. Ubijam całe jajka z cukrem, dodaję esencję waniliową, skórkę, sok, ser, śmietanę i mleko. Mieszam wszystko z makaronem i rodzynkami.

  3. Naczynie żaroodporne smaruję olejem. Napełniam masą i piekę 60 minut w 180 st. C. Wierzch posypuję cynamonem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń