Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
No, nie było mnie trochę, bo zachciało mi się skałek w mroźne, niedzielne popołudnie. A masz! I miałem... :P już jest lepiej, jednak kaszel został (syrop z porostu islandzkiego zamówiony dopiero na jutro), ale daję radę...żyję. W oczekiwaniu na zbawienny płyn, rozgrzewam się na ten przykład taką zapiekanką. Arek Gie
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 234
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 221
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1326
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 775
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 234
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 221
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1326
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 775
Składniki
Bakłażana kroimy wzdłuż, oprószamy solą, odstawiamy żeby puścił wodę. Osuszamy papierowym ręcznikiem. Obsmażamy na rozgrzanym oleju. Cukinię kroimy w krążki, obsmażamy na oleju. Pieczarki kroimy w talarki, cebulę w piórka, dusimy po przykryciem przez 15 minut. Następnie odparowujemy z nadmiaru wody (bez przykrycia). Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Pomidory mieszamy z posiekaną natką, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach. Dzielimy na trzy części. W naczyniu układamy: -bakłażana -cukinię (oprószamy solą) -1 część sera -pomidory -2 część sera -pieczarki -3 część sera -chorizo Całość zapiekamy 30 minut w temperaturze 180°C.