Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pożywne, smaczne obiadowe lub kolacyjne danie. Zapewniam, że warto się nad nim potrudzić.
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2915
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1010
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1120
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 283
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2848
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2915
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1010
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1120
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 283
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2848
Składniki
Ziemniaki i marchewkę obrać i ugotować w osolonej wodzie. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem. Rybę pokroić na mniejsze kawałki i skropić sokiem z cytryny oraz posypać przyprawą do ryb. Zeszklić na oleju pokrojone cebule, papryczki chilli, czosnek, paprykę.
Naczynie żaroodporne wysmarować masłem. Ugotowane ziemniaki i marchewkę pokroić w talarki. W naczyniu układać następujące warstwy: ziemniaki, marchewka, połowa zeszklonych warzyw, bób, kawałki ryby, marchewka, ziemniaki, reszta zeszklonych warzyw. Na warzywa w miarę równomiernie wylać jogurt. Na wierzch plasterki żółtego sera. Oczywiście kolejne warstwy należy przesypywać solą, pieprzem, papryką, a na sam wierzch suszone pomidory. Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180 st. około 40 minut w funkcji góra-dół.