Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pożywne, smaczne obiadowe lub kolacyjne danie. Zapewniam, że warto się nad nim potrudzić.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3738
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2068
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5507
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5530
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3738
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2068
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5507
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5530
Składniki
Ziemniaki i marchewkę obrać i ugotować w osolonej wodzie. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem. Rybę pokroić na mniejsze kawałki i skropić sokiem z cytryny oraz posypać przyprawą do ryb. Zeszklić na oleju pokrojone cebule, papryczki chilli, czosnek, paprykę.
Naczynie żaroodporne wysmarować masłem. Ugotowane ziemniaki i marchewkę pokroić w talarki. W naczyniu układać następujące warstwy: ziemniaki, marchewka, połowa zeszklonych warzyw, bób, kawałki ryby, marchewka, ziemniaki, reszta zeszklonych warzyw. Na warzywa w miarę równomiernie wylać jogurt. Na wierzch plasterki żółtego sera. Oczywiście kolejne warstwy należy przesypywać solą, pieprzem, papryką, a na sam wierzch suszone pomidory. Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180 st. około 40 minut w funkcji góra-dół.