Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 447 Ocena: 6478
Dodano: 06.04.2018
Odsłon: 1086
3-4 os. | > 60 min | łatwe | tanie |
Ziemniaki i marchewkę obrać i ugotować w osolonej wodzie. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem. Rybę pokroić na mniejsze kawałki i skropić sokiem z cytryny oraz posypać przyprawą do ryb. Zeszklić na oleju pokrojone cebule, papryczki chilli, czosnek, paprykę.
Naczynie żaroodporne wysmarować masłem. Ugotowane ziemniaki i marchewkę pokroić w talarki. W naczyniu układać następujące warstwy: ziemniaki, marchewka, połowa zeszklonych warzyw, bób, kawałki ryby, marchewka, ziemniaki, reszta zeszklonych warzyw. Na warzywa w miarę równomiernie wylać jogurt. Na wierzch plasterki żółtego sera. Oczywiście kolejne warstwy należy przesypywać solą, pieprzem, papryką, a na sam wierzch suszone pomidory. Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180 st. około 40 minut w funkcji góra-dół.
Na skróty
Komentarze do przepisu (5)

ErJot 11 kwietnia 2018Zgłoś do usunięcia
Apetyczna zapiekanka, świetny pomysł na "ukrycie" ryby,za którą niektórzy nie przepadają:) Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz

bryssska 08 kwietnia 2018Zgłoś do usunięcia
Zapowiada się fajne danie ;-) Odpowiedzi: 2 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz