Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pożywne, smaczne obiadowe lub kolacyjne danie. Zapewniam, że warto się nad nim potrudzić.
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 5282
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2419
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 5282
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2419
Składniki
Ziemniaki i marchewkę obrać i ugotować w osolonej wodzie. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem. Rybę pokroić na mniejsze kawałki i skropić sokiem z cytryny oraz posypać przyprawą do ryb. Zeszklić na oleju pokrojone cebule, papryczki chilli, czosnek, paprykę.
Naczynie żaroodporne wysmarować masłem. Ugotowane ziemniaki i marchewkę pokroić w talarki. W naczyniu układać następujące warstwy: ziemniaki, marchewka, połowa zeszklonych warzyw, bób, kawałki ryby, marchewka, ziemniaki, reszta zeszklonych warzyw. Na warzywa w miarę równomiernie wylać jogurt. Na wierzch plasterki żółtego sera. Oczywiście kolejne warstwy należy przesypywać solą, pieprzem, papryką, a na sam wierzch suszone pomidory. Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180 st. około 40 minut w funkcji góra-dół.