Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna zapiekanka jarska z warzyw i ryżu. Ale zawsze możemy dodać wędlinę czy podsmażone filety z kurczaka - będzie wówczas bardziej sycąca.
Świetna sałatka grillowa! Po tej sałatce polubiłam natkę pietruszki.
Odsłon: 17
Udziki wędzone na gorąco w grillo wędzarni, w dymie 65 stopni przez trzy god...
Odsłon: 25
Świetna i zdrowa pasta do smarowania chleba. Pieczone warzywa i prażone pestk...
Odsłon: 58
Przepis na pyszne, pożywne i soczyste kotlety mielone z dodatkiem żółtej i cz...
Odsłon: 94
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 134
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 166
Świetna sałatka grillowa! Po tej sałatce polubiłam natkę pietruszki.
Odsłon: 17
Udziki wędzone na gorąco w grillo wędzarni, w dymie 65 stopni przez trzy god...
Odsłon: 25
Świetna i zdrowa pasta do smarowania chleba. Pieczone warzywa i prażone pestk...
Odsłon: 58
Przepis na pyszne, pożywne i soczyste kotlety mielone z dodatkiem żółtej i cz...
Odsłon: 94
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 134
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 166
Składniki
Ryz gotujemy w osolonym wrzątku. Brokuł dzielimy na różyczki, gotujemy w osolonym wrzątku przez 3-4 min i odsączamy. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i podsmażamy na nim posiekaną cebulę i czosnek. Gdy będą szkliste dodajemy pokrojone papryki /najlepiej kolorowe/ i podsmażamy 2-3 min. Na koniec na patelnię dodajemy obraną, pozbawioną gniazda nasiennego cukinię i podsmażamy wszystko razem dalsze 3-4 min.
Patelnie zestawiamy z ognia, dodajemy drobno pokrojone pomidory /wraz z sokiem/, odsączony groszek i kukurydzę oraz ryż, doprawiamy do smaku i wszystko mieszamy.
Naczynie żaroodporne natłuszczamy i przekładamy do niego warzywa z ryżem. Na wierzchu układamy różyczki brokuła i całość posypujemy startym żółtym serem. Zapiekankę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C i zapiekamy ok. 15 min - do czasu aż ser się roztopi.