Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam zapiekane warzywa - w każdej konfiguracji. Bardzo dobrym dodatkiem jest sos domowy, inspirowany sosem tatarskim
ZAPIEKANKA:
Ziemniaki kroimy w grubą kostkę i gotujemy.
Warzywa kroimy:
kalafiora i brokuła na mniejsze różyczki
fasolkę na połówki
marchew, kapustę i cebulę w plastry.
Mieszamy pokrojone warzywa, fasolkę z puszki i ugotowane ziemniaki.
Olej mieszamy z przyprawami i dodajemy do warzyw.
Zapiekamy w 180 stopniach przez 40-50 minut. Najlepiej nie przykrywać, aby warzywa ładnie się przypiekły. W połowie pieczenia można przemieszać.
SOS TATARSKI:
Pieczarki, ogórka i cebulę kroimy w drobną kostkę. Szczypiorek siekamy. Mieszamy z majonezem i jogurtem. Przyprawiamy do smaku i odstawiamy do lodówki do przegryzienia na co najmniej godzię.
Gorąca zapiekanka z zimnym sosem tatarskim jest rewelacyjna
Przepis dnia
No niech Wam będzie! Danie wegetariańskie.
Odsłon: 65813
Przepis dnia
Zapiekanki to jedno z moich ulubionych dań, bo są świetnym pomysłem na szybki...
Odsłon: 24211
Lekka,zdrowa i bardzo smaczna zapiekanka,serdecznie polecam:)
Odsłon: 1527
Roladki ze szparagami to fajna propozycja na pyszny obiadek dla zaproszonych...
Odsłon: 1489
Bardzo smaczna i podzielna zapiekanka.
Odsłon: 411
Babcia Pelcia jest znana z przepysznych domowych drożdżówek. Jej ciasto drożd...
Odsłon: 1517
Pyszne i pożywne kotlety z jajek oraz kaszy jaglanej z dodatkiem warzyw oraz...
Odsłon: 4226
Roladki ze szparagami to fajna propozycja na pyszny obiadek dla zaproszonych...
Odsłon: 1489
Bardzo smaczna i podzielna zapiekanka.
Odsłon: 411
Babcia Pelcia jest znana z przepysznych domowych drożdżówek. Jej ciasto drożd...
Odsłon: 1517
Pyszne i pożywne kotlety z jajek oraz kaszy jaglanej z dodatkiem warzyw oraz...
Odsłon: 4226
Składniki
ZAPIEKANKA: Ziemniaki kroimy w grubą kostkę i gotujemy. Warzywa kroimy: kalafiora i brokuła na mniejsze różyczki fasolkę na połówki marchew, kapustę i cebulę w plastry. Mieszamy pokrojone warzywa, fasolkę z puszki i ugotowane ziemniaki. Olej mieszamy z przyprawami i dodajemy do warzyw. Zapiekamy w 180 stopniach przez 40-50 minut. Najlepiej nie przykrywać, aby warzywa ładnie się przypiekły. W połowie pieczenia można przemieszać.
SOS TATARSKI: Pieczarki, ogórka i cebulę kroimy w drobną kostkę. Szczypiorek siekamy. Mieszamy z majonezem i jogurtem. Przyprawiamy do smaku i odstawiamy do lodówki do przegryzienia na co najmniej godzię. Gorąca zapiekanka z zimnym sosem tatarskim jest rewelacyjna
Przepisy Dania główne
Dania główne
Tagliatelle z kurkami i kurczakiem - pyszny pomysł na obiad z makaronem
Dania główne
Skrzydełka z kurczaka huli huli ( z hawajską nutą )z frytkownicy beztłuszczowej
Dania główne
Aromatyczne Włoskie bolognese
Dania główne
Kotlety jajeczne z kaszą jaglaną i warzywami
Tagliatelle z kurkami i kurczakiem - pyszny pomysł na obiad z makaronem
Tagliatelle z kurkami i kurczakiem, to pyszny pomysł na obiad z makaronem. P...
Odsłon: 31
Skrzydełka z kurczaka huli huli ( z hawajską nutą )z frytkownicy beztłuszczowej
Przygotowane we frytkownicy beztłuszczowej/airfryer Lepkie, słodkie, dymne i...
Odsłon: 92