Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam zapiekane warzywa - w każdej konfiguracji. Bardzo dobrym dodatkiem jest sos domowy, inspirowany sosem tatarskim
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 3100
Przepis dnia
To proste i szybkie danie w sam raz na obiad dla osób lubiących delikatne mię...
Odsłon: 10284
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w pro...
Odsłon: 709
Podstawa każdej zupy i również zupa sama w sobie. Poniżej przepis na wywar z...
Odsłon: 85
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 3100
Przepis dnia
To proste i szybkie danie w sam raz na obiad dla osób lubiących delikatne mię...
Odsłon: 10284
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w pro...
Odsłon: 709
Podstawa każdej zupy i również zupa sama w sobie. Poniżej przepis na wywar z...
Odsłon: 85
Składniki
ZAPIEKANKA: Ziemniaki kroimy w grubą kostkę i gotujemy. Warzywa kroimy: kalafiora i brokuła na mniejsze różyczki fasolkę na połówki marchew, kapustę i cebulę w plastry. Mieszamy pokrojone warzywa, fasolkę z puszki i ugotowane ziemniaki. Olej mieszamy z przyprawami i dodajemy do warzyw. Zapiekamy w 180 stopniach przez 40-50 minut. Najlepiej nie przykrywać, aby warzywa ładnie się przypiekły. W połowie pieczenia można przemieszać.
SOS TATARSKI: Pieczarki, ogórka i cebulę kroimy w drobną kostkę. Szczypiorek siekamy. Mieszamy z majonezem i jogurtem. Przyprawiamy do smaku i odstawiamy do lodówki do przegryzienia na co najmniej godzię. Gorąca zapiekanka z zimnym sosem tatarskim jest rewelacyjna