Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam zapiekane warzywa - w każdej konfiguracji. Bardzo dobrym dodatkiem jest sos domowy, inspirowany sosem tatarskim
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 952
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 534
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 952
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 534
Składniki
ZAPIEKANKA: Ziemniaki kroimy w grubą kostkę i gotujemy. Warzywa kroimy: kalafiora i brokuła na mniejsze różyczki fasolkę na połówki marchew, kapustę i cebulę w plastry. Mieszamy pokrojone warzywa, fasolkę z puszki i ugotowane ziemniaki. Olej mieszamy z przyprawami i dodajemy do warzyw. Zapiekamy w 180 stopniach przez 40-50 minut. Najlepiej nie przykrywać, aby warzywa ładnie się przypiekły. W połowie pieczenia można przemieszać.
SOS TATARSKI: Pieczarki, ogórka i cebulę kroimy w drobną kostkę. Szczypiorek siekamy. Mieszamy z majonezem i jogurtem. Przyprawiamy do smaku i odstawiamy do lodówki do przegryzienia na co najmniej godzię. Gorąca zapiekanka z zimnym sosem tatarskim jest rewelacyjna