Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam zapiekane warzywa - w każdej konfiguracji. Bardzo dobrym dodatkiem jest sos domowy, inspirowany sosem tatarskim
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 84
Ten przepis idealnie sprawdzi się w momencie, kiedy zabrakło Wam pieczywa i n...
Odsłon: 17818
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 450
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 5418
Prostaczek to – jak sama nazwa wskazuje – bardzo proste ciasto: zarówno jeśli...
Odsłon: 2835
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 84
Ten przepis idealnie sprawdzi się w momencie, kiedy zabrakło Wam pieczywa i n...
Odsłon: 17818
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 450
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 5418
Prostaczek to – jak sama nazwa wskazuje – bardzo proste ciasto: zarówno jeśli...
Odsłon: 2835
Składniki
ZAPIEKANKA: Ziemniaki kroimy w grubą kostkę i gotujemy. Warzywa kroimy: kalafiora i brokuła na mniejsze różyczki fasolkę na połówki marchew, kapustę i cebulę w plastry. Mieszamy pokrojone warzywa, fasolkę z puszki i ugotowane ziemniaki. Olej mieszamy z przyprawami i dodajemy do warzyw. Zapiekamy w 180 stopniach przez 40-50 minut. Najlepiej nie przykrywać, aby warzywa ładnie się przypiekły. W połowie pieczenia można przemieszać.
SOS TATARSKI: Pieczarki, ogórka i cebulę kroimy w drobną kostkę. Szczypiorek siekamy. Mieszamy z majonezem i jogurtem. Przyprawiamy do smaku i odstawiamy do lodówki do przegryzienia na co najmniej godzię. Gorąca zapiekanka z zimnym sosem tatarskim jest rewelacyjna