Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam zapiekane warzywa - w każdej konfiguracji. Bardzo dobrym dodatkiem jest sos domowy, inspirowany sosem tatarskim
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326954
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12172
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 17167
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326954
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12172
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 17167
Składniki
ZAPIEKANKA: Ziemniaki kroimy w grubą kostkę i gotujemy. Warzywa kroimy: kalafiora i brokuła na mniejsze różyczki fasolkę na połówki marchew, kapustę i cebulę w plastry. Mieszamy pokrojone warzywa, fasolkę z puszki i ugotowane ziemniaki. Olej mieszamy z przyprawami i dodajemy do warzyw. Zapiekamy w 180 stopniach przez 40-50 minut. Najlepiej nie przykrywać, aby warzywa ładnie się przypiekły. W połowie pieczenia można przemieszać.
SOS TATARSKI: Pieczarki, ogórka i cebulę kroimy w drobną kostkę. Szczypiorek siekamy. Mieszamy z majonezem i jogurtem. Przyprawiamy do smaku i odstawiamy do lodówki do przegryzienia na co najmniej godzię. Gorąca zapiekanka z zimnym sosem tatarskim jest rewelacyjna