Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosta zapiekanka z ryżem, mnóstwem warzyw i ciągnącym się serem.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8287
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 456
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8287
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 456
Składniki
Ryż gotujemy, ser ścieramy na tarce o grubych oczkach, wszystkie warzywa kroimy w kostkę/talarki, tuńczyka odsączamy z wody.
W rondelku zagotowujemy wodę i wrzucamy pokrojoną marchewkę, gotujemy do miękkości ok.10 minut.
Wszystkie składniki wrzucamy do większej miski (połowę sera zostawiamy do posypania na wierzch), przyprawiamy i przekładamy do naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem. Posypujemy resztą sera i zapiekamy 20 minut w 180 stopniach.