Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponuję dziś przepis na pyszną i sycącą zapiekankę wg Pascala, z makaronem, mozarellą, brokułem i kiełbasą, serdecznie polecam :-)
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1101
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 140
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 176
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 115
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1043
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1101
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 140
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 176
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 115
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1043
Składniki
1. Kiełbasę kroimy w plasterki i smażymy na oliwie do zezłocenia, następnie dodajemy pokrojoną w pół-talarki cebulę i jeszcze chwilę smażymy i odkładamy do wystygnięcia. Gotujemy makaron jak zwykle. 2. Brokuł podzielony na różyczki blanszujemy (wrzucamy na wrzątek, gotujemy 2-3 minuty i odcedzamy). 3. Do miseczki wlewamy śmietankę, dodajemy żółtko, solimy, pieprzymy, sypiemy oregano (u mnie jak zawsze sporo przypraw) i mieszamy. 4. Do naczynia żaroodpornego wrzucamy ugotowany i wystudzony makaron i zalewamy go sporządzonym ze śmietanki sosem. 5. Następnie dodajemy kukurydzę i usmażoną kiełbasę z cebulą, mieszamy. 6. Następnie dodajemy przekrojone na pół pomidorki koktajlowe oraz pokrojone w kosteczkę sery mozarella, mieszamy. 7. Następnie dodajemy brokułowe różyczki, mieszamy. Na tym etapie jeszcze trochę przyprawiam solą i pieprzem. 8. Na wierzch ścieramy ser grana padano. Nagrzewamy piekarnik do temperatury 180 stopni. 9. Pieczemy przez 10 w temperaturze 180 stopni z termoobiegiem bez przykrycia, następnie kolejne 10 minut w temperaturze 200 stopni z funkcją grilla. Następnie jeszcze 10 minut z grzaniem od spodu też w temp. 200 stopni C i bez przykrycia. I gotowe. Podajemy posypane startym serem grana padano i przyozdobione świeżymi listkami bazylii. Smacznego :-)