Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponuję dziś przepis na pyszną i sycącą zapiekankę wg Pascala, z makaronem, mozarellą, brokułem i kiełbasą, serdecznie polecam :-)
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 3943
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29422
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 178
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18853
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 794
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 3943
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29422
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 178
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18853
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 794
Składniki
1. Kiełbasę kroimy w plasterki i smażymy na oliwie do zezłocenia, następnie dodajemy pokrojoną w pół-talarki cebulę i jeszcze chwilę smażymy i odkładamy do wystygnięcia. Gotujemy makaron jak zwykle. 2. Brokuł podzielony na różyczki blanszujemy (wrzucamy na wrzątek, gotujemy 2-3 minuty i odcedzamy). 3. Do miseczki wlewamy śmietankę, dodajemy żółtko, solimy, pieprzymy, sypiemy oregano (u mnie jak zawsze sporo przypraw) i mieszamy. 4. Do naczynia żaroodpornego wrzucamy ugotowany i wystudzony makaron i zalewamy go sporządzonym ze śmietanki sosem. 5. Następnie dodajemy kukurydzę i usmażoną kiełbasę z cebulą, mieszamy. 6. Następnie dodajemy przekrojone na pół pomidorki koktajlowe oraz pokrojone w kosteczkę sery mozarella, mieszamy. 7. Następnie dodajemy brokułowe różyczki, mieszamy. Na tym etapie jeszcze trochę przyprawiam solą i pieprzem. 8. Na wierzch ścieramy ser grana padano. Nagrzewamy piekarnik do temperatury 180 stopni. 9. Pieczemy przez 10 w temperaturze 180 stopni z termoobiegiem bez przykrycia, następnie kolejne 10 minut w temperaturze 200 stopni z funkcją grilla. Następnie jeszcze 10 minut z grzaniem od spodu też w temp. 200 stopni C i bez przykrycia. I gotowe. Podajemy posypane startym serem grana padano i przyozdobione świeżymi listkami bazylii. Smacznego :-)